Vájsás första kull föddes 20 maj 2016 efter Obbolalägdans Hedda och Tjappo, Koivulehdon Cari Charon SE47389/2006. De är döpta på papper med namn som har nordsamisk stavning i den ordning de är födda. De flesta av valparna fick hem där de får arbeta med renar, det gör mitt hjärta extra varmt.
Vájsás Vuosttaš kull:
Vájsás Akta - Siivu
Vájsás guokte - Hopp
Vájsás Benno
Vájsás Njealje - Ávvuo
Vájsás Vihtta - Aili
Vájsás Gieza - Risku

Den 26 augusti föddes valpar på Vájsás kennel. Totalt blev det 4 tikar och 1 hane. Mamma är vår Hedda och pappan till valparna är Lapplunas Gelddolaš Gumpe SE35925/2015. Valparna är döpta efter fjäll i Sareks nationalpark. Alla såldes till renskötare och kommer bli goda kollegor i arbetet framöver.
Vájsás Sarek kull:
Vájsás Niiák - Dikkal
Vájsás Ruopsok
Vájsás Njahke - Virggu
Vájsás Rássi
Vájsás Mihká - Saija

Kommande valpkullar

Nästa kull planeras efter Čeahppes Sárggis, Sárgge, när hon uppnår mogen ålder och efter hälsotestning (HD och AD röntgen, ögonlysning). Sedan kommer en sista kull tas efter Hedda ca år 2020-2021, efter ögonlysning.
Valpar var planerade efter Vájsás Akta, Siivu, men efter hälsotest så beslutades det att hon kommer inte att användas i avel.

Priser

Priset är 15.000 kr oavsett vilket kön. När valparna är åtta veckor och leveransklara så är din valp avmaskad, vetrinärbesiktigad, vaccinerad, chipad och inregistrerad i SKK. Valpen får även med sig några tillhörigheter till sitt nya hem.

Vid intresse av valp

Kontakta mig så berättar jag mer om hundarna. Jag sätter upp en lista på samtliga intresserade valpköpare och väljer hem utifrån valp och köpare vid ca 6 veckors ålder. Allt för att du och valp ska trivas med varandra och passa så bra ihop som möjligt.

.